Selecteer een pagina

Ayahuasca Nederland

Ayahuasca wordt door de bevolking van het Amazonegebied al duizenden jaren lang gebruikt als medicijn voor het lichaam en de geest. De drank wordt ceremonieel genuttigd en heeft een sterk reinigende, visionaire en helende werking. De energie van Ayahuasca wordt vaak ervaren als vrouwelijk en liefdevol, waardoor ook wel gesproken wordt over Madre Ayahuasca (Moeder Ayahuasca). De afgelopen paar jaar is Ayahuasca in Nederland een stuk bekender geworden. Onderzoek heeft verrassende resultaten aangetoond over het gebruik van Ayahuasca.

Wat doet Ayahuasca?

Ayahuasca is een plantaardig brouwsel dat op verschillende manieren kan worden bereid. De werkzame stoffen in Ayahuasca zijn de lichaamseigen stof dimethyltryptamine en monoaminen-oxidase-enzymenremmer. Door Ayahuasca te gebruiken verandert je bewustzijnstoestand. Hierdoor wordt de innerlijke waarneming versterkt en krijg je toegang tot de diepere lagen van het bewustzijn. Ayahuasca maakt het dus mogelijk om op een intense manier op jezelf en je leven tot nu toe te reflecteren. Dit gaat een stuk verder en dieper dan ‘normale’ therapie, want tijdens de reis kunnen zich dingen openbaren waar je eerst niet bewust van was of niet bij kon. Ayahuasca maakt je er dus bewust van wie je in werkelijkheid bent.

Ayahuasca is confronterend

Ayahuasca is niet alleen verlichtend maar kan ook zeer confronterend zijn. Het kan namelijk zo zijn dat je jouw waarheden moet herzien. Vraag je dan ook af of je werkelijk bereid bent om deze diepe reis in je eigen bewustzijn te maken voordat je besluit om aan een Ayahuasca ceremonie in Nederland deel te nemen. Kun jij jouw problemen of wat je ook maar gaat tegenkomen onder ogen te zien? Het is belangrijk dat jij je kunt overgeven, dat je vertrouwen hebt en kunt accepteren wat er boven komt. Hierdoor kun je dit uiteindelijk loslaten. Van te voren valt het niet te voorspellen welke inzichten, overtuigingen, gebeurtenissen, trauma’s en emoties er naar boven komen in jouw reis. Je krijgt wat je aankunt en niet meer.

Na de Ayahuasca ceremonie

Al na één Ayahuasca ceremonie kan de manier waarop jij naar de wereld, jezelf en anderen kijkt spectaculair veranderen. De Ayahuasca ceremonies kunnen ook vaker dan één keer bijgewoond worden. Je zult merken dat je steeds krachtiger en bewuster in het leven gaat staan. Hierdoor kunnen negatieve gedachtepatronen en oude problemen kleiner worden en zelfs helemaal verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat er weer ruimte ontstaan. Hierdoor kun je meer uit je leven halen en genieten. Je kunt de Ayahuasca ceremonie ook combineren met andere therapeutische sessies, zoals 1 op 1 begeleiding met de Magic Truffel in Den Haag.

CBD olie Den Haag